Lucide dromen - GERA ZOET


Lucide dromen, GERA ZOET

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober is in Atelier Ewald Sorbi de expositie Bewuste Dromen te zien van Gera Zoet uit Apeldoorn. De titel dekt de lading van haar werk, dat onder andere licht surrealistische kenmerken vertoont.  

 Gera Zoet (1973) maakt modern figuratief werk, met een knipoog naar het symbolisme en surrealisme. Vrouwen spelen in haar schilderijen de hoofdrol. Eigen indrukken, ervaringen, emoties en dromen worden al schilderend verwerkt. Ze noemt zichzelf een emotieschilder: de emotie is persoonlijk, maar elk schilderij staat voor een universeler en breder thema.

 Ze maakt in haar werk gebruik van symbolen, dat zich kenmerkt door sterke contrasten: contrasten in kleur, donker en licht en plat en ruimtelijk. De kunstenares vermengt realistische elementen met bijvoorbeeld expressionistische of decoratieve bestanddelen. Hiermee componeert ze haar eigen wereld in een unieke en herkenbare eigen stijl. Het leven zelf, de natuur en schoonheid zijn belangrijke inspiratiebronnen.

De figuren in haar schilderijen lijken vaak los te staan van hun omgeving. Ze lijken uitgeknipt te zijn en er los voor geplaatst, wat resulteert in een vervreemdende sfeer. Alsof ze niet werkelijk met hun omgeving verbonden zijn en zich er elk moment van kunnen losmaken. Als in een lucide droom. Een droom waarin men zich ervan bewust is dat men droomt.

 Gera Zoet is tijdens de expositiedagen aanwezig.

 

Lucide Dromen
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober

12 tot 17 uur
Atelier Ewald Sorbi
Kerkstraat 1, ZETTEN

 

 

Terug