Nieuws

Modellen gezocht


Ik kom graag in contact met (naakt)modellen (m/v), die model kunnen staan voor privé-zittingen, worskhops en schilderlessen. Ervaring mag, hoeft niet. 

Uiteraard betaal ik je een reële vergoeding.

Voor informatie of een kennismaking kan je mij bereiken op 0488 45 48 46, 06 13 44 36 42 of via mijn mail: info@ewaldsorbi.nl

 

Expositie Erik Zwaga en Ewald Sorbi in Persingen

Meesterlijke Miniaturen bij Museum Møhlmann

Hoe indrukwekkend klein kan zijn. Ruim 110 kunstenaars hebben voor deze expositie kleine schilderijen en beelden gemaakt.

Ik heb zes schilderijtejs gemaakt met als thema glas. Eén van deze schilderijtjes is deze: 'Rosso on the Rocks', olieverf op paneel, 14x14 cm.

Nog te zien t/m 15 september.

 

Exposities in Persingen en Appingedam

21 maart 2019

Het duurt nog even, maar wellicht tóch enkele data om alvast in uw agenda vast te leggen.

- Van 30 juni t/m 15 september doe ik mee aan de miniaturenexpositie bij Museum Møhlmann in Appingedam. De deelnemede kunstenaars tonen dan kleine kunstwerken van maximaal 14x14 cm. Op dit moment werk ik aan enkele van deze kleine werken.

- En in het weekend van 21 en 22 september exposeer ik samen met stillevenschilder Erik Zwaga in het Kerkje van Persingen.

Meer informatie over beide exposities volgt tegen die tijd op deze pagina.

Mijn deelneme aan de 20e ORT

20 september 2018

Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling (ORT) bij Museum Møhlmann in Appingedam. Het biedt jaarlijks het grootste en meest complete overzicht van Realistische kunst in Nederland. De 20e, dus dit keer een jubileumexpositie. Maar liefst 127 kunstenaars nemen aan deze expositie deel.

Er zijn drie schilderijen van mij te zien, waaronder dit: Keys to their hearts, olieverf op doek, 60x60 cm.

20e ORT Museum Møhlmann
23 september t/m 23 december 2018
Westersingel 102-104
9901 GK  APPINGEDAM

1000 minaturen bij Museum Møhlmann

23 mei 2018

Kaarslicht is het thema dat ik gebruikt heb voor de tentoonstelling bij Museum Møhlmann in Appingdam. Het bijzondere van de expositie is dat uitsluitend kleine schilderijen worden ten toongesteld. Circa 125 kunstenaars dragen met ruim 1000 kunstwerken bij aan dit opmerkelijke overzicht.

De expositie, waarvan ook weer een prachtig boek is verschenen, is te zien van 3 juni t/m 8 juli.

Expositie in Huis Kernhem

20 mei 2018

Van zaterdag 9 t/m zondag 24 juni exposeer ik in Huis Kernhem, een prachtige locatie op het gelijknamige landgoed in Ede. De expositie biedt een breed overzicht van landschappen, interieurs en stillevens.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 10 juni om 15 uur met muzikale omlijsting van gitariste Melissa Leijser.

Huis Kernhem
Kenrhemseweg 7, Ede

Openingstijden: zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.
 

Deelname aan ORT Museum Møhlmann

22-8-2017

Dit jaar doe ik weer met de jaarlijkse Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling (ORT) bij Museum Møhlmann in Appingedam.

De ORT is de oudste en langstlopende Realistententoonstelling van Nederland. Het is een jaarlijks terugkerende, landelijke tentoonstelling voor realistische en figuratieve kunst waaraan circa 100 gerenommeerde kunstenaars meedoen. Bij de expositie verschijnt Realisten 2017, het 19e deel in de Realistenreeks

Fijn dat ik hier weer bij kan zijn!

Expositie samen met fijnschilder Kees Blom

Van 6 tot 27 september exposeer ik samen met Kees Blom in galerie H10a in Apeldoorn. Het werk van Kees en mij vullen elkaar mooi aan. Kees Blom is een echte fijnschilder en is bekend om zijn stillevens met tegenlicht. Van mij zijn onder andere schilderijen te zien met maanlicht.


Lezing

Op vrijdag 17 maart geef ik een lezing in de bibliotheek van Heteren. Ik vertel dan over mijn kunstenaarsschap, mijn schilderijen, drijfveren, over wat mij inspireert, hoe ik mijn mijn schilderijen opbouw en over mijn toekomstplannen. En uiteraard laat ik daarbij ook veel zien.

Kaarten kunt u bestellen via de website van de bibliotheek. Kosten: leden/studenten € 2,50 / overige bezoekers € 4,--

Datum: vrijdag 17 maart
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur

http://www.obgz.nl/agenda/lezing-ewald-sorbi-17mrt.html

 

17e Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

14-9-2015

Van 20 september t/m 20 december doe ik weer mee aan de Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling bij Museum Møhlmann in Appingedam.

De expositie biedt een overzicht van hedendaagse figuratieve kunst in Nederland. Er wordt werk getoond van 101 kunstenaars, waaronder van: Siemen Dijkstra, Peter Durieux, Douwe Elias, Flip Gaasendam, Francien Krieg, Jan van Loon, Clary Mastenbroek, Rob Møhlmann, Yvonne Melchers, Rein Pol, Grietje Postma en Herman Tulp.

17e Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling (ORT)

Museum Møhlmann
Westersingel 102-104, Appingedam
20 september t/m 20 december
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
 

Zomerexpositie

Tijdens de zomermaanden is in mijn atelier een expositie te zien van mijn werk. Te zien zijn bestaande en recente schilderijen.

Speciaal hiervoor zijn enkele schilderijen aantrekkelijk geprijst.

De expositie kunt u op afspraak bezoeken. U kunt mij hiervoor mailen (info@ewaldsorbi.nl) of bellen (06 13 44 36 42). 

Onthulling van een opmerkelijk schilderij

14-5-2016

Tijdens onze Pinksterexpositie is door Roeland van der Kley een heel bijzonder schilderij onthuld.

Er komt in dit werk, dat de titel 'Gekruiste paden' heeft gekregen veel samen en in zijn openingstoespraak lichtte Roeland dit toe:

  • Mijn atelier dat hij beschouwt als een podium en ontmoetingsplek voor kunstenaars.
  • Carel Willink die wij beide bewonderen.
  • Roelands vriendin en muze Ineke, die hij tijdens zijn vorige expositie in mijn atelier heeft ontmoet.
  • Met het bushokje refereert hij naar enkele schilderijen van mij.

Een prachtig schilderij dat inmiddels in onze eetkamer hangt en waarvan wij dagelijks genieten.

Ineke voor haar portret dat op de achtergrond door Carel Willink wordt geschilderd.

 

Na afloop van de expositie hebben wij schilderijen geruild, als uiting van wederzijdse waardering.

Pinksterexpositie

Tijdens de Pinksterexpositie van Roeland van der Kley en mij zal tijdens de opening op zaterdag een bijzonder schilderij van Roeland worden onthuld.

Je bent van harte welkom om 16.00 uur. En uiteraard ook op zondag en 2e Pinksterdag.

Expositie in Galerie De Duig

Van 5 t/m 29 maart exposeer ik mee met de groepsexpositie in Galerie De Duigin Vlaardingen. Deelnemers zijn de realisten: Aad Hofmann, Erik Zwaga, Jan Teunissen, Marcel Witte, Robert Daalmeijer en Trudy Hofman.


Galerie De Duig
Landstraat 29
3131 CE VLAARDINGEN

Opening: zaterdag 5 maart om 15.00 uur.

Openingstijden: 13 - 17 uur en op afspraak.

Ook Tweede Paasdag open.

 

Opening 'Een nieuwe schrijver' door Koos van Zomeren

4 oktober 2015

Op zaterdag 3 oktober vond de opening plaats van de expositie 'Een nieuwe schrijver'. De expositie is een beeldende ode van de Leidse kunstenares Tieneke Swieringa aan schrijver Koos van Zomeren. De inspirator verzorgde zelf de opening en dat deed hij op een mooie en humoristische wijze.

Druk bezochte opening

15-3-2015

Afgelopen zondag was de opening van mijn expositie 'Contrasten' in mijn atelier. We kunnen terugkijken op een goed bezochte, sfeervolle en gezellige opening, met prachtige muziek van Harpiste Roelina Schouten uit Valburg.

De expositie is nog te zien t/m zondag 29 maart. Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur (en op afspraak). U bent van harte welkom!

Hierbij een korte impressie. 

       Foto: Fréderique Charbon

      Foto: Ronald Soeliman

      Foto: Fréderique Charbon

      Foto: Fréderique Charbon

Facebook

Sinds enkele weken heb ik een bedrijfspagina op Facebook, www.facebook.com/AtelierEwaldSorbi. U kunt mij daar volgen en bovendien op berichten reageren. 

En als u de pagina interessant vindt, doet u mij een groot plezier door mijn pagina te 'LIKEN'. Alvast hartelijk dank.

Bezoek Grietje Postma

15 november 2014

Een heel gezellig bezoek vanmiddag van Grietje Postma. Zij exposeert in april 2015 met haar prachtige kleurenhoutsnedes in mijn atelier. Ik verheug mij er nu al op.

Meer informatie met onder andere de exacte data publiceer ik zo snel mogelijk op mijn website en op Facebook.

Grietje doet op dit moment ook mee aan de Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling bij Museum Møhlmann in Appingedam (zie bericht hieronder).

Het mooiste gesprek op De Kaaij

30-7-2014 Ik ben geen plein air schilder. Ik houd van de rust en de veiligheid van mijn atelier, waar ik bovendien mijn eigen tempo kan bepalen. Maar sinds twee jaar lokt de geweldige sfeer op De Kaaij mij naar buiten. Een inspirerende omgeving met muziek, theater en collega-kunstenaars. Het is bovendien een goede manier om mijzelf ook eens te dwingen wat losser en directer te schilderen.

Eén van de leuke bijverschijnselen van het buiten schilderen is het contact met het publiek met zeer wisselende reacties. Complimenten, maar ook afkeuring en kritiek. ‘Waarom gebruikt u die lelijke, felle kleur?’ (een mevrouw over het roze van de ondergrond).

Al snel treedt een patroon op van veel gestelde vragen. Allereerst: ‘Hoe lang doet u over zo’n schilderij?’ Daarna de voorspelbare vervolgvraag: ‘En wat kost dat nou?’ Na mijn antwoord wordt in het hoofd zichtbaar het uurtarief berekend, waarna een reactie van ongeloof en onbegrip volgt.

En dan ontstaan soms hele leuke gesprekken. Bijvoorbeeld met een jonge man van begin 20 die het schilderij wel erg duur vond. Toen ik hem vroeg wat zijn tattoo op zijn arm hem gekost had, antwoordde hij dat hij er € 500 voor neergeteld had. Een mooie tattoo en hij was er terecht trots op. Toen was de link snel gemaakt en begreep ie mijn prijs wel.

Ook een leuk gesprek met een student tuinarchitectuur over perspectief en verdwijnpunten. En met een handelaar in antiek over abstracte kunst (vond hij per definitie maar niks). Een echtpaar over de ‘dichterlijke vrijheid’ van de schilder. Een man vond dat mijn schilderij nog geen spanning had. En verder vooral veel jongeren die snel even komen kijken, met vaak leuke spontane reacties (‘top man,…. ga zo door!’) En weg zijn ze weer.

Maar t mooiste moment vond ik t volgende. Nog geen vijf meter verderop, zat een man van een jaar of 60 op een steen te turen over het water van de Waal. Uren achtereen. Wat zeg ik,… de hele dag! Rondom in het zand door hem genuttigde blikjes bier. Zo nu en dan mompelde hij wat in zich zelf of keek hij wat verdwaasd mijn kant op.

Pas aan het eind van de dag, zo tegen tien uur ’s avonds stond hij op en kwam hij naast mij staan en begon hij in beschonken staat commentaar te geven op mijn schilderij. De bomen en de gebouwen had ik goed getroffen. Ook de sfeer. Dat was top. Maar dat ik het hek van het plateau bij de Sint-Nicolaaskapel had weggelaten vond ie maar niks. Dat moest er toch maar in. Want vandaar heb je zo’n mooi uitzicht. En het is een belangrijke plek voor Nijmegenaren.

Ik heb met hem afgesproken dat ik dat ga doen. Tevreden liep hij weg. Eerst de verkeerde kant op. Daarna de goede, groetend met de duim omhoog.

Schilderen op de Kaaij

15-7-2014

Deze zomer ga ik (bij mooi weer) een aantal keren schilderen op De Kaaij in Nijmegen, onder de Waalbrug.

Cultureel Terras De Kaaij is een langlopend festival met een breed palet aan kunst, cultuur en gastronomie. Bekende en minder bekende acts passeren de revue om je te inspireren en vooral te zorgen voor een berg aan gezelligheid. Dat resulteert ook dit jaar weer in een prikkelend programma vol muziek, film, theater, kunst, yoga, ambachten, workshops en culinaire hoogstandjes.

De Kaaij is dit jaar open van 27 juni t/m 18 juli en van 15 augustus t/m 14 september.

Nieuwe website

Als u mijn website regelmatig bezoekt, heeft u het ongetwijfeld gemerkt. De website is ingrijpend gewijzigd, met een geheel nieuwe lay-out. Op de startpagina zijn nu in één oogopslag de belangrijkste nieuwsfeiten te zien over mijn schilderijen, de lessen, workshops en exposities.

Extra aandacht vraag ik voor de exposities van collega-kunstenaars in mijn atelier. Die worden enkele keren per jaar gehouden. Telkens kort; één of twee weekenden.