Schilderlessen Gelderland

Schilderlessen Gelderland bij Ewald Sorbi


Ben je net begonnen met schilderen, maar loop je regelmatig vast? Of schilder je al wat langer en heb je behoefte om je technieken te verdiepen? Kunstschilder Ewald Sorbi kan je hierbij helpen. In zijn atelier in Zetten (Gelderland) biedt hij schilderlessen Gelderland aan voor zowel beginners, als gevorderden.
 
Ewald heeft meer dan dertig jaar ervaring als kunstschilder en docent. In een informele sfeer en in een inspirerende lesomgeving begeleidt hij je bij het maken van jouw tekening of schilderij. Veel technieken zijn mogelijk, zoals: tekenen, aquarel, acryl en olieverf. Voorafgaand bespreekt hij met jou wat jouw wensen en behoeftes zijn. Met welke materialen wil je werken? Welke onderwerpen vindt je leuk om te tekenen of te schilderen? Of werk je liever aan de hand van opdrachten? Het kan allemaal. Ewald helpt je ook bij het zoeken naar een eigen handschrift; ben je een fijnschilder of schilder je liever met een losse toets? Ben je een ‘realist’ of zit er bijvoorbeeld een ‘expressionist’ in jou? Door de kleine groepen is deze individuele begeleiding mogelijk.
 
Tijdens de lessen komen alle facetten en thema’s aan bod die bij het maken van een goed schilderij nodig zijn, zoals: het opzetten van een schilderij, het maken van een goede compositie, het belang van licht en donker en het mengen van kleuren. Ook komen specifieke technieken aan bod als: ‘nat-in-nat’ of 'laag-over-laag' schilderen en de ‘glaceertechniek’.
 
Het lesseizoen sluiten we af met een expositie waarin de werken van de cursisten worden ten toon gesteld. Dit is een hele leuke, laagdrempelige en gezellige manier om ook wat expositie-ervaring op te doen.

Kennismaking voor schilderlessen Gelderland


Voor een kennismaking kun je altijd op afspraak een bezoekje brengen aan het atelier. Het is ook mogelijk om een proefles bij te wonen. Voor meer informatie en een foto-impressie over de schilderlessen Gelderland kun je een kijkje nemen op de website https://www.ewaldsorbi.nl/.