Zomeracademie schilderen

Wil je in de zomermaanden creatief bezig zijn met verf en penseel? Heb je behoefte om een week lang intensief aan je schildervaardigheden te werken en deze te verbeteren? De Zomeracademie Ewald Sorbi biedt je die gelegenheid.

Tijdens een 5 daagse leerzame zomercursus leer je van alles wat nodig is bij het maken van een overtuigend schilderij. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals: hoe je een schilderij opzet, wat een goede compositie is, hoe je kleuren mengt en hoe je perspectief en diepte in je schilderij krijgt. Je leert te kijken naar contrasten, vormen en verhoudingen. Je brengt het geleerde in praktijk door bijvoorbeeld een landschap, stilleven, interieur of portret te schilderen.  

Er wordt afwisselend gewerkt met opdrachten en vrije keuzes, in olie- en acrylverf. En natuurlijk,…. als het weer het toelaat schilderen we ook buiten. De omgeving biedt o.a. bos, boomgaarden, riviergezichten en pittoreske dorpjes.

De Zomeracademie is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden op een hoger plan wil brengen. De begeleiding is persoonlijk.

Ben je nieuwsgiering geworden naar deze Zomeracademie? Kijk op https://www.ewaldsorbi.nl/ voor meer informatie en het lesprogramma.